Des de la Confederació General del Treball CGT commemorem enguany el 80 Aniversari de Mujeres Libres, la primera agrupació de dones llibertàries que va sorgir per la necessitat de crear espais lliures de masclisme orientats a desenvolupar la capacitat política i activista de les dones als moviments anarquistes.
Aquesta organització va ser pionera, constituint el germen de les nostres organitzacions de dones anarcofeministes a l’actualitat.
La Jornada tindrà lloc dissabte 30 de setembre de 2017 amb diferents activitats al llarg del dia.
Programació: hora/lloc/durada
MATÍ:
10:30h. TALLER D’STENCIL FEMINISTA en la seu de CGT-Castelló (Carrer Cerdà de Tallada, 23-B, entresòl) amb una durada aproximada de 2 hores i conduïda per les companyes de la Secretaria de la Dona.
Confirma assistència abans del 25 de setembre de 2017 en el correu cgtmujercs@gmail.com
VESPRADA:
18:30h. XERRADA: “Actualitat de les propostes de lectura de Mujeres Libres: accions concretes, projectes d’innovació educativa en la formació inicial de mestres al segle XXI” a càrrec de Consol Aguilar, Catedràtica d’Escola Universitària del Departament d’Educació de la Universitat Jaume I i especialista en Didàctica de la Llengua i de la Literatura i Pedagogia Crítica.
“El reconeixement de l’acció educativa del professorat que ens va precedir és un tema molt important en la formació inicial de l’estudiantat de Magisteri. El propòsit de la comunicació és compartir l’experiència que, al voltant d’una acció educativa concreta, les tertúlies literàries dialògiques (TLD), hem desenvolupat des de l’any 2005 fins a l’actualitat en la formació inicial de mestres, inspirades en les tertúlies que van desenvolupar les Dones lliures, una experiència, a més, lligada al gènere. La visió de Dones Lliures de la importància de la lectura en l’educació, lligada a la necessitat de sensibilitzar i formar en gènere, és un dels punts bàsics de l’educació al segle XXI i està lligada profundament al concepte de ciutadania activa i a la defensa d’una societat igualitària. La veu protagonista de l’estudiantat és imprescindible en la construcció intersubjectiva del significat dels textos i imatges des d’una concepció crítica educativa”
Consol Aguilar
Durada: entre 60 i 90 minuts màxim.
Lloc: Menador Espai Cultural Plaça de l’Hort dels Corders, 4.
20:00h. MICROTEATRE: “EL DIA D”
La companyia La Ravalera-Teatre ens ofereix aquest micro-espectacle amb text de Núria Vizcarro, interpretat per Laia Porcar i Núria Vizcarro.
Sinopsi:
El Dia D, és una peça de microteatre que gira al voltant de dos personatges secundaris que s’han organtizat per fer la Revolució, la Revolució de les Secundàries, perquè totes tenim dret a ser les protagonistes alguna vegada a la vida. És una reflexió sobre què vol dir ser protagonista, sobre els líders, la invisibilitat que sentim o patim … És una peça en clau d’humor que posa el focus en que totes formem part d’aquesta i qualsevol altra “revolució”.
Durada: 15 minuts
Lloc: Menador Espai Cultural Plaça de l’Hort dels Corders, 4.
Secretaria de la Dona CGT-Castelló
Falca en Ràdio Klara