La Confederació General del Treball del País Valencià i Múrcia ha recolzat la crida, a ocupar els carrers i l’espai públic, del moviment feminista el 8 de Març. Enguany el moviment feminista ha decidit descentralitzar les convocatòries, mentre a Alacant i Múrcia es convocava vaga general, Castelló i València optaven per no convocar en l’àmbit laboral.
CGT Castelló ha participat de les multitudinàries convocatòries organitzades des de l’Assemblea 8M que va començar amb el repartiment de pamflets pel centre de la ciutat informant de la precarietat laboral que pateixen les dones i la manifestació que tindria lloc en la vesprada del diumenge, després del menjar que l’assemblea feminista organitzava al carrer Cronista Muntaner. Les afiliades i simpatitzants de la Confederació General del Treball van formar un bloc propi dins de la manifestació que enguany variava el recorregut habitual per a transcórrer pels barris perifèrics de la capital castellonenca, en els quals és més visible la situació de precarietat.
L’assemblea feminista de València, en la qual participen diverses companyes de CGT, donava inici a les seues convocatòries el matí del dissabte 7 de Març amb diferents punts d’informació en els principals mercats de la ciutat i convocatòries dels diferents eixos sobre els quals treballen: cures, consum i laboral. A les 22 hores de la nit del dissabte va començar l’ocupació de la plaça de la Mare de Déu de València per a convertir-se en el centre de les convocatòries del 8 de Març amb teatre, jocs de taula, monòlegs, alletament col·lectiu, representació de “El violador eres tu”, actuació del cor “Dóna veu”, parkour, menjar, micro obert i eixida per a rebre a la columna que venia des del CIE de Sapadors on també un grup havia decidit menjar per a fer visibles a les dones tancades en els Centres d’Internament d’Estrangers, víctimes del racisme institucional. CGT València va acudir a la multitudinària manifestació convocada a les 18 hores pel moviment feminista de València sota els principis antipatriarcals, anticapitalistes, antiracistes i internacionalistes de l’organització.
En el cas d’Alacant, CGT ha donat suport legal a la convocatòria de vaga general laboral, tal com va demanar l’Assemblea 8M. El dissabte dia 7 es va repartir informació de la vaga feminista del 8M (de cures, de consum i laboral) en diferents punts de la ciutat. El diumenge dia 8, es van fer piquets informatius des de primera hora del matí que es van anar reunint després en la seu de la Confederació per a preparar la manifestació del matí que, igual que en anys anteriors, s’havia convocat des del local del sindicat fins a la Plaça 25 de Maig, on l’Assemblea 8M havia convocat diversos actes i un menjar popular. La militància de CGT Alacant va formar una columna que a les 12 del matí va començar a moure’s, repartint propaganda i cridant consignes, abillada de banderes de l’organització i feministes. A la vesprada, a les 18 hores, CGT va participar en la manifestació del feminisme autònom i combatiu en la q va haver-hi una considerable afluència de més de 1000 persones.
A la Regió de Múrcia, la Confederació General del Treball ha convocat vaga general els dies 8 i 9 de Març seguint la petició de les assemblees feministes. Una vaga en la qual des de CGT volem denunciar els serveis mínims imposats unilateralment en el sector públic, la vergonyosa actuació de la Policia Nacional que va intimidar i va identificar a les assistents al piquet feminista 8M quan aquest va arribar a la seu del PSOE i les agressions comeses pels cossos de seguretat de l’estat el matí del 9 de Març en la Universitat.
Passat aquest 8M, dia internacional de la dona treballadora, des de la Confederació General del Treball del País Valencià i Murcia continuem pensant que la lluita és l’únic camí per a aconseguir una economia sostenible, justa i solidària que gestione els recursos bàsics i naturals de manera pública, col·lectiva i comunitària, i aconseguir un canvi real en les condicions socials i laborals de les dones, lliures de violències, i conquerir una vida digna, contra el consum capitalista globalitzat, per una educació pública, laica, no sexista i sense estereotips de gènere.
Alta participación de la CGT PV y Murcia el 8M
La Confederación General del Trabajo del País Valenciano y Murcia ha respaldado el llamamiento, a ocupar las calles y el espacio público, del movimiento feminista el 8 de Marzo. Este año el movimiento feminista ha decidido descentralizar las convocatorias, mientras en Alacant y Murcia se convocaba huelga general, Castelló y València optaban por no convocar en el ámbito laboral.
CGT Castelló ha participado de las multitudinarias convocatorias organizadas desde la Asamblea 8M que comenzó con el reparto de panfletos por el centro de la ciudad informando de la precariedad laboral que sufren las mujeres y la manifestación que tendría lugar en la tarde del domingo, después de la comida que la asamblea feminista organizaba en la calle Cronista Muntaner. Las afiliadas y simpatizantes de la Confederación General del Trabajo formaron un bloque propio dentro de la manifestación que este año variaba el recorrido habitual para transcurrir por los barrios periféricos de la capital castellonense, en los que es más visible la situación de precariedad.
La asamblea feminista de València, en la que participan varias compañeras de CGT, daba inicio a sus convocatorias la mañana del sábado 7 de Marzo con diferentes puntos de información en los principales mercados de la ciudad y convocatorias de los distintos ejes sobre los que trabajan: cuidados, consumo y laboral. A las 22 horas de la noche del sábado comenzó la ocupación de la plaza de la Virgen de València para convertirse en el centro de las convocatorias del 8 de Marzo con teatro, juegos de mesa, monólogos, amamantamiento colectivo, representación de “El violador eres tú”, actuación del coro “Dona veu”, parkour, comida, micro abierto y salida para recibir a la columna que venía desde el CIE de Zapadores donde también un grupo había decidido comer para hacer visibles a las mujeres encerradas en los Centros de Internamiento de Extranjeros, víctimas del racismo institucional. CGT València acudió a la multitudinaria manifestación convocada a las 18 horas por el movimiento feminista de València bajo los principios antipatriarcales, anticapitalistas, antirracistas e internacionalistas de la organización.
En el caso de Alacant, CGT ha dado respaldo legal a la convocatoria de huelga general laboral, tal como pidió la Asamblea 8M. El sábado día 7 se repartió información de la huelga feminista del 8M (de cuidados, de consumo y laboral) en distintos puntos de la ciudad. El domingo día 8, se hicieron piquetes informativos desde primera hora de la mañana que se fueron reuniendo después en la sede de la Confederación para preparar la manifestación de la mañana que, al igual que en años anteriores, se había convocado desde el local del sindicato hasta la Plaza 25 de mayo, donde la Asamblea 8M había convocado diversos actos y una comida popular. La militancia de CGT Alacant formó una columna que a las 12 de la mañana comenzó a moverse, repartiendo propaganda y gritando consignas, ataviada de banderas de la organización y feministas. Por la tarde, a las 18 horas, CGT participó en la manifestación del feminismo autónomo y combativo en la q hubo una considerable afluencia de más de 1000 personas.
En la Región de Murcia, la Confederación General del Trabajo ha convocado huelga general los días 8 y 9 de Marzo siguiendo la petición de las asambleas feministas. Una huelga en la que desde CGT queremos denunciar los servicios mínimos impuestos unilateralmente en el sector público, la vergonzosa actuación de la Policía Nacional que intimidó e identificó a las asistentes al piquete feminista 8M cuando éste llegó a la sede del PSOE y las agresiones cometidas por los cuerpos de seguridad del estado la mañana del 9 de Marzo en la Universidad.
Pasado este 8M, día internacional de la mujer trabajadora, desde la Confederación General del Trabajo del País Valenciano y Murcia seguimos pensando que la lucha es el único camino para conseguir una economía sostenible, justa y solidaria que gestione los recursos básicos y naturales de forma pública, colectiva y comunitaria, y lograr un cambio real en las condiciones sociales y laborales de las mujeres, libres de violencias, y conquistar una vida digna, contra el consumo capitalista globalizado, por una educación pública, laica, no sexista y sin estereotipos de género.