×

Associacions civils convoquen un marxa sense comunicar com a “acte de desobediència” contra “restriccions” del Govern

Associacions civils convoquen un marxa sense comunicar com a “acte de desobediència” contra “restriccions” del Govern

VALÈNCIA, 13 Feb. (EUROPA PRESS)

L’organització ’Juntes sense por’, moviment que agrupa al voltant de 50 entitats civils, ha convocat per al pròxim 19 de febrer a les 19.30 hores, des de la plaça de Sant Agustí de València, una manifestació reivindicativa contra la Llei de l’Avortament, la futura Llei de Seguretat Ciutadana i la pròxima reforma del Codi Penal. La marxa no ha estat comunicada administrativament a Delegació de Govern com a “acte de desobediència” contra estes lleis que considera “restriccions” que imposa el Govern.

En este sentit, han informat en roda de premsa convocada a les portes de l’institut Lluís Vives de València, en record dels dos anys de l’anomanada ’Primavera Valenciana’, que la manifestació es desenvoluparà pel centre de València —no han especificat el recorregut— i es portaran a terme “accions pacífiques de desobediència”.

Segons han explicat, la convocatòria d’este moviment respon a l’”actitud criminal” del Govern i les “restriccions” previstes en les noves lleis. Així, advoquen per la “desobediència” civil com un “element legítim davant de lleis injustes”.

A més, han lliurat un manifest amb el títol, ’desobeint les vostres lleis’ —desobeint les vostres lleis—, en què es considera la Llei de l’Avortament com un “atac profund a l’autonomia, els drets de les dones, sobre els seus cossos i la seua sexualitat” que pot portar a “pràctiques altament perilloses per a la salut” i que considera a les dones “incapaços de decidir” sobre la maternitat.

Pel que fa a la llei de Seguretat Ciutadana, “llei Mordassa”, advertix que “fa desaparèixer les faltes” en el text legal i algunes infraccions menors passen a ser considerades “delictes lleus”, de manera que “es castiga el que consideren desordres públics”. Així, posa com a exemple que les concentracions no comunicades o gravar l’actuació de la Policia és castigat amb sancions que van des dels 3.000 als 600.000 euros, segons ressalta el text.

En este sentit, afirma que el primer objectiu d’estes “lleis repressives és la por i el control de la societat”. Per esta raó, reclamen una “resposta clara i contundent, desobedient i rebel”, i fan una crida al conjunt de la societat per a “eixir al carrer i desobeir”.

Entre les associacions que donen suport a este manifest es troben diverses assemblees veïnals del 15M, el sindicat CGT i Intersindical Valenciana; l’organització CIES No, diverses organitzacions municipals del CUP; plataformes veïnals, o la PAH-València.

’ACTE CONTRA LA REPRESSSIÓ’

D’altra banda, han anunciat la convocatòria d’un ’Acte contra la repressió’ —acte contra la repressió—, el pròxim 15 de febrer a les 19.00 hores en Ca L’estudiantat —antiga cafeteria de la Facultat de Filosofia—. Este acte tindrà la presència de portaveus de l’Assemblea Veïnal de Gamonal, Plataforma Antirepressiva de Vallekas i la Koordinadora de Kolectivos de Parke Alcosa.

Comparteix