×

CGT denuncia la falta d’ètica de la Justícia laboral al no donar per vàlids el testimoniatge de les treballadores del Bonamar ni el dels seus testimonis i sí el de l’empresària

CGT denuncia la falta d’ètica de la Justícia laboral al no donar per vàlids el testimoniatge de les treballadores del Bonamar ni el dels seus testimonis i sí el de l’empresària

Comunicat de premsa

Les persones treballadores anem perdent la confiança en la Justícia, una institució que hauria de funcionar precisament sobre la base de la confiança. Prou prendre un cas: el de la recent sentència ferma en contra de dues persones extreballadores del Restaurant Bonamar en la Platja de Gandia, que a més compta amb diverses denúncies més per part de la plantilla.

El judici celebrat a València, Jutjat social Nº 16, el passat 14 de novembre contra l’empresària administradora M.L.L. Rubio del citat restaurant danya la imatge de la justícia laboral, ja que no dóna per vàlid el testimoniatge de dues dones extreballadores perquè segons entén el Jutge una d’elles no va treballar en l’empresa com el manifesta i tampoc reconeix el testimoniatge d’una altra xica que va treballar en l’empresa al costat dels denunciants i que treballa sense estar donada d’alta en la Seguretat Social. Ambdues treballadores han denunciats els fets i estan a l’espera del seu propi judici. Així ho van manifestar en el judici.

Tampoc accepta les proves presentades, missatges de whatsapps entre les treballadores i empresària.

En canvi reconeix les declaracions dels testimonis de l’empresa, un actual treballador i un client habitual (amic).

Recordem també que recentment una extreballadora del restaurant Bonamar, que porta a judici, a través del nostre servei jurídic, als gestors del local per l’agressió patida quan va acudir al local a reclamar els impagaments de salaris, va obtenir una sentència favorable que els va condemnar a indemnitzar la treballadora pels danys patits.

Reclamem una jurisdicció social que equilibre la desigualtat existent entre empresari i treballadors, perquè sempre és l’empresariat qui té una posició de domini en l’ocupació, tasques, salaris. Que dignifique a qui ho realitza.

Des de CGT La Safor animem a la gent a denunciar els abusos però considerem que és urgent un canvi en l’ètica de la justícia laboral, que s’acoste a les persones treballadores i no siga una eina jurídica al servei dels quals dominen les relacions laborals: la classe empresarial i política. Lligada sempre a les seues estructures provocant indefensió, major precarietat en el mercat laboral, i per tant una tremenda injustícia contra els qui vivim del nostre treball.

CGT-La Safor

30 novembre 2016

Comparteix