Desenes de persones són acusades de participar en els incidents de la Marxa de la Dignitat. Assistim a un alarmant augment de la repressió contra les persones i organitzacions que s’oposen a les polítiques antisocials del Govern i de la Troica
La Confederació General del Treball (CGT) denuncia les batudes que, amb motiu dels incidents del passat 22 de març, ha engegat el Govern en els últims dies, operació encara oberta segons Interior, i que han provocant la detenció de diverses persones en els seus domicilis o treballs a Madrid, a les quals se’ls acusa de delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions. El Govern està obstinat a criminalitzar la mobilització social i utilitza els incidents ocorreguts en les Marxes de la Dignitat per a justificar una política cada vegada més repressiva contra les persones i organitzacions que protesten.
El 22 de març es va produir la detenció de 21 persones acusades de participar en uns incidents que es van iniciar quan encara no havia acabat la manifestació i el passat 4 d’abril, en l’operació policial “Puma 70”, van ser detingudes altres 11 persones més pel mateix motiu. Però per més que s’està obstinant la Policia, en col·laboració amb alguns mitjans d’informació, encara no s’han pogut acreditar amb proves tots els fets dels quals són acusades totes les persones detingudes. Fins al moment hi ha dues persones a la presó provisional i la resta en llibertat amb càrrecs a l’espera de judici.
L’origen dels incidents del 22 de març està en l’actuació de provocadors aliens a la manifestació, la dislocada i violenta actuació policial i les conseqüències que tot açò produeix. A mesura que es van coneixent més fets d’eixe dia, ordres de polítics i caps policials, declaracions de testimonis, videos i fotos posen més en qüestió la versió oficial i en canvi prenen cos altres conjectures que apunten a una pretensió d’embrutar la imatge pública d’una protesta multitudinària i pacífica.
Reiteradament la Policia es mostra incapaç d’aïllar als provocadors, però en canvi molt capaç d’emprar-se amb excessiva violència fins als extrems del 22 de març que va causar la pèrdua de la visió d’un ull a un jove de 19 anys i d’un testicle a un altre de 23 anys.
Així mateix, CGT condemna els maltractaments que han denunciat les persones detingudes: colps, insults, vexacions, privació de menjar i aigua… Al mateix temps que qualifica de grollera propaganda, a nivell de la famosa crossa amb punxe que va ser utilitzada com a prova contra les persones detingudes, les declaracions que afirmen que les detencions han sigut realitzades gràcies a la col·laboració ciutadana.
El sindicat CGT condemna la tàctica consistent a filtrar informació policial als mitjans de comunicació, un delicte de descobriment i revelació de secrets, així com la seua publicació sense contrastar, convertint-se els mitjans en portaveus de la Policia.
CGT considera que estem assistint a un alarmant augment de la repressió contra les persones i organitzacions que s’oposen a les polítiques antisocials del Govern i de la Troica. Cada vegada és més evident per a la ciutadania que el polític que dóna l’ordre, la policia que actua i la impunitat van de la mà. Unes vegades és en la tanca de Melilla i unes altres en els carrers de Madrid o Barcelona.
CGT exigeix la llibertat de les persones detingudes i fa una crida a participar en les pròximes mobilitzacions convocades per a reclamar la seua llibertat i per a denunciar l’augment de la repressió i la impunitat.
SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT