La Confederació General del Treball (CGT) denúncia davant les dades d’accidentalitat i mortalitat existents en l’àmbit laboral que “no som números” i planteja el 29 d’abril una jornada de formació sobre prevenció de riscos laborals i una “acció sorpresa” a les 13 h en la plaça de la Reina de València.
CGT València ha emés un comunicat en el qual denuncia que l’any 2023 les morts en el treball han augmentat fins a aconseguir la xifra de 721 persones que van perdre la vida mentre feien el seu treball “superant les 30.000 en els últims 30 anys”. Estadístiques de sinistralitat que revelen que els accidents in itinere han augmentat un 9%, “focalitzant el seu augment en sectors precaris com el comerç i l’hostaleria” tal com remarquen des de l’organització anarcosindicalista. Referent a les causes dels accidents laborals destaca que la primera siga el sobreesforç físic, quasi un 30%, la qual cosa per a CGT “deixa clar que els infernals ritmes de treball que s’estan imposant tenen una incidència directa i negativa sobre la salut”.
Davant aquestes dades, CGT ha convocat el dilluns 29 d’abril, en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, una jornada de formació sobre prevenció de riscos laborals que comptarà amb la presència de Julio Fuentes, tècnic superior en aquesta matèria, amb la qual pretenen fer veure que “la salut no és solament el benestar físic i que aquesta ha de ser entesa com el benestar físic, social i mental”. Miguel Rodríguez, secretari d’acció sindical de CGT València, afirma que “els coneguts riscos psicosocials són una assignatura pendent tant per a les empreses com per a la mateixa Inspecció de Treball, que hauria de sancionar a tota empresa que no analitze aquests riscos o no prenga mesures correctores per a aquests”.
A més de la jornada de formació, CGT València ha anunciat que també realitzarà una acció sorpresa per a denunciar que “la classe treballadora no pot continuar permetent que les empreses ens tracten com a objectes d’un sol ús”. L’organització anarcosindicalista afirma que davant l’augment de la sinistralitat laboral “s’ha de lluitar tant en les empreses com fer front els governs perquè no som números, som persones, i cal exigir la màxima seguretat, el compliment estricte de la normativa en aquesta matèria i la seua millora en tots els centres de treball”.
CGT denuncia que ante la siniestralidad laboral “no somos números”
La Confederación General del Trabajo (CGT) denuncia ante los datos de accidentabilidad y mortalidad existentes en el ámbito laboral que “no somos números” y plantea el 29 de abril una jornada de formación sobre prevención de riesgos laborales y una “acción sorpresa” a las 13h en la plaza de la Reina de València.
CGT València ha emitido un comunicado en el que denuncia que el año 2023 las muertes en el trabajo han aumentado hasta alcanzar la cifra de 721 personas que perdieron la vida mientras realizaban su trabajo “superando las 30.000 en los últimos 30 años”. Estadísticas de siniestralidad que revelan que los accidentes in itinere han aumentado un 9%, “focalizando su aumento en sectores precarios como el comercio y la hostelería” tal y como remarcan desde la organización anarcosindicalista. En lo referente a las causas de los accidentes laborales destaca que la primera sea el sobreesfuerzo físico, casi un 30%, lo que para CGT “deja claro que los infernales ritmos de trabajo que se están imponiendo tienen una incidencia directa y negativa sobre la salud”.
Ante estos datos, CGT ha convocado el lunes 29 de abril, en el Octubre Centre de Cultura Contemporània, una jornada de formación sobre prevención de riesgos laborales que contará con la presencia de Julio Fuentes, técnico superior en esta materia, con la que pretenden hacer ver que “la salud no es solamente el bienestar físico y que ésta ha de ser entendida como el bienestar físico, social y mental”. Miguel Rodríguez, secretario de acción sindical de CGT València, afirma que “los conocidos riesgos psicosociales son una asignatura pendiente tanto para las empresas como para la propia Inspección de Trabajo, que debería sancionar a toda empresa que no analice dichos riesgos o no tome medidas correctoras para los mismos”.
Además de la jornada de formación, CGT València ha anunciado que también realizará una acción sorpresa para denunciar que “la clase trabajadora no puede seguir permitiendo que las empresas nos traten como objetos de usar y tirar”. La organización anarcosindicalista afirma que ante el aumento de la siniestralidad laboral “se debe luchar tanto en las empresas como frente a los gobiernos porque no somos números, somos personas, y hay que exigir la máxima seguridad, el cumplimiento estricto de la normativa en esta materia y su mejora en todos los centros de trabajo”.