×

CGT País Valencià i Murcia exigeix el tancament de tots els centres de treball no essencials.

CGT País Valencià i Murcia exigeix el tancament de tots els centres de treball no essencials.

L’organització anarcosindicalista considera que les mesures de confinament obligatori per a la població no tenen sentit si es permet a milers de persones desplaçar-se per a realitzar activitats prescindibles. CGT insisteix que les mesures de seguretat per a les persones treballadores, d’obligat compliment, no poden quedar-se a les portes dels centres de treball

La Confederació General del Treball del País Valencià i Murcia insisteix en la urgent necessitat de tancar immediatament tots els centres de treball i unitats productives que no siguen fonamentals per a la salut i la vida de les persones durant els dies que dure l’estat d’alarma originat pel risc de contagi per “coronavirus”.

La CGT creu fermament que s’està exposant a un risc innecessari a moltes persones treballadores i a les seues famílies, obligant-les a desplaçar-se fins als seus llocs de treball en transports públics en els quals no s’aconsegueix complir amb les recomanacions sanitàries de les autoritats. També, en aquest sentit, aquest sindicat ha assenyalat que en aquesta primera setmana d’estat d’alerta, s’han donat casos d’empreses que han incomplit la llei respecte als drets laborals de les seues plantilles. Existeixen, assenyalen des de CGT, molts centres de treball on les persones estan realitzant la feina sense protecció o sense mantindre les distàncies mínimes de seguretat entre el personal, com ha ocorregut en algunes empreses de telemarketing.

CGT ha denunciat per exemple el cas de Marktel, una de les empreses més grans de telemarketing, on els seus treballadors i treballadores es troben sumits en la desesperació. L’empresa arran de la declaració de l’estat d’alarma pel RD 463/2020 del 14 de Març no ha sigut capaç de dur a terme les mesures sanitàries dictades i obliga a treballar en la més absoluta indefensió davant possibles contagis a les seues més de 1500 teleoperadores, les quals presten serveis per a empreses com Vodafone, Yoigo, Jazztel, Más Móvil, Orange, Mapfre, Aigües de València o Bankia. Des de l’organització anarcosindicalista a més han denunciat el cas de l’empresa Ilunion Emergències, que gestiona el servei del 112 al País Valencià, en el qual fan responsables del caos i la falta de mesures de seguretat i higiene en aquest servei no sols a l’empresa que gestiona el servei, sinó també a la Generalitat Valenciana que ho permet.

Però les denúncies de CGT no sols s’han centrat en les empreses de Telemarketing, també han mostrat preocupació pel que ocorre en l’empresa tecnològica valenciana Power Electronics, situada en el polígon industrial de Lliria i propietat de la família Salvo, que compta amb més de 3000 treballadors i treballadores entre personal administratiu, cadena de producció i exteriors. L’organització anarcosindicalista afirma que l’empresa fa cas omís a la declaració de l’estat d’alarma i continua mantenint els torns de la cadena de producció de matí, vesprada i nit, en els quals s’ajunten 400 persones. Aquesta empresa, dedicada a la fabricació d’inversors solars, anteposa els beneficis econòmics a la salut dels i les treballadores, en paraules de la Confederació General del Treball.

Des de CGT recorden que l’RD 8/2020 de 17 de març obliga a les empreses, sempre que siga raonable i possible, a implantar el treball a distància. No obstant això, moltes empreses han optat per fer cas omís, obligant les seues plantilles a jugar-se la salut en els dies més durs quant al contagi del Covid-19 entre la població.

CGT també reclama equips de protecció individual per a aquelles persones que hagen d’atendre durant aquesta crisi les línies d’atenció telefònica d’emergències i una major atenció al personal sanitari de la sanitat pública, el vertader escut que en aquests moments té les nostres societat davant l’avanç de la pandèmia, el pic de la qual encara està lluny d’aconseguir-se i que ja ha ocasionat la mort a més de 2.180 persones al nostre país.

CGT País Valenciano y Murcia exige el cierre de todos los centros de trabajo no esenciales.

La organización anarcosindicalista considera que las medidas de confinamiento obligatorio para la población no tienen sentido si se permite a miles de personas desplazarse para realizar actividades prescindibles. CGT insiste en que las medidas de seguridad para las personas trabajadoras, de obligado cumplimiento, no pueden quedarse a las puertas de los centros de trabajo

La Confederación General del Trabajo del País Valenciano y Murcia insiste en la urgente necesidad de cerrar inmediatamente todos los centros de trabajo y unidades productivas que no sean fundamentales para la salud y la vida de las personas durante los días que dure el estado de alarma originado por el riesgo de contagio por “coronavirus”.

La CGT cree firmemente que se está exponiendo a un riesgo innecesario a muchas personas trabajadoras y a sus familias, obligándolas a desplazarse hasta sus lugares de trabajo en transportes públicos en los que no se consigue cumplir con las recomendaciones sanitarias de las autoridades. También, en este sentido, este sindicato ha señalado que en esta primera semana de estado de alerta, se han dado casos de empresas que han incumplido la ley respecto a los derechos laborales de sus plantillas. Existen, señalan desde CGT, muchos centros de trabajo donde las personas están realizando sus labores sin protección o sin mantener las distancias mínimas de seguridad entre el personal, como ha ocurrido en algunas empresas de telemarketing.

CGT ha denunciado por ejemplo el caso de Marktel, una de las empresas más grandes de telemarketing, donde sus trabajadores y trabajadoras se encuentran sumidos en la desesperación. La empresa a raíz de  la declaración del estado de alarma por el RD 463/2020 del 14 de Marzo no ha sido capaz de llevar a cabo las medidas sanitarias dictadas y obliga a trabajar en la más absoluta indefensión ante posibles contagios a sus  más de 1500 teleoperadoras, las cuales prestan servicios para empresas como Vodafone, Yoigo, Jazztel, Más Móvil, Orange, Mapfre, Aguas de Valencia o Bankia. Desde la organización anarcosindicalista además han denunciado el caso de la empresa Ilunion Emergencias, que gestiona el servicio del 112 en el País Valenciano, en el que hacen responsables del caos y la falta de medidas de seguridad e higiene en este servicio no solo a la empresa que gestiona el servicio, sino también a la Generalitat Valenciana que lo permite.

Pero las denuncias de CGT no solo se han centrado en las empresas de Telemarketing, también han mostrado preocupación por lo que ocurre en la empresa tecnológica valenciana Power Electronics, situada en el polígono industrial de Lliria y propiedad de la familia Salvo, que cuenta con más de 3000 trabajadores y trabajadoras entre  personal administrativo, cadena de producción y exteriores. La organización anarcosindicalista afirma que la empresa hace caso omiso a la declaración del estado de alarma y sigue manteniendo los turnos de la cadena de producción mañana, tarde y noche, en los cuales se juntan 400 personas. Esta empresa, dedicada a la fabricación de inversores solares, antepone los beneficios económicos a la salud de los y las trabajadoras, en palabras de la Confederación General del Trabajo.

Desde CGT recuerdan que el RD 8/2020 de 17 de marzo obliga a las empresas, siempre que sea razonable y posible, a implantar el trabajo a distancia. Sin embargo, muchas empresas han optado por hacer caso omiso, obligando a sus plantillas a jugarse la salud en los días más duros en cuanto al contagio del Covid-19 entre la población.

CGT también reclama equipos de protección individual para aquellas personas que tengan que atender durante esta crisis las líneas de atención telefónica de emergencias y una mayor atención al personal sanitario de la sanidad pública, el verdadero escudo que en estos momentos tiene nuestras sociedad ante el avance de la pandemia, cuyo pico todavía está lejos de alcanzarse y que ya ha ocasionado la muerte a más de 2.180 personas en nuestro país.

Comparteix