La Confederació General del Treball del País Valencià i Murcia, davant l’emergència sanitària i social per COVID-19, torna a exigir la regulació de les persones en situació administrativa irregular residents en l’Estat espanyol, així com una atenció específica a les situacions de vulnerabilitat d’aquestes persones davant la pandèmia que estem patint.
El 13 d’Abril més d’un centenar de col·lectius i societat civil van participar d’una campanya per xarxes en la qual exigien al Govern la regularització de les 600 mil persones que, es calcula, es troben en situació administrativa irregular en l’Estat espanyol i que han quedat fora dels paquets de mesures aprovades per a mitigar l’impacte econòmic i social provocat per la crisi del COVID-19. CGT s’uneix a aquesta petició i exigeix al Govern que es pose a la feina i promoga una regularització àmplia i extraordinària com ja han realitzat a Portugal, a més de resoldre favorablement les peticions d’asil i refugi pendents, situant el dret a la vida en el centre de les polítiques públiques.
Des de l’organització anarcosindicalista denuncien la “hipocresia del Govern espanyol” que presumeix, segons CGT, de no deixar a ningú arrere en aquesta crisi, mentre no es garanteixen els drets de totes les persones que es troben en el territori espanyol amb especial atenció a aquelles més vulnerables com són les migrants en situació administrativa irregular i les persones sol·licitants d’asil de llarga duració.
La CGT també ha aprofitat per a exigir el tancament permanent i definitiu de tots els Centres d’Internament per a estrangers (CIE) als quals defineix com a “espais foscos en els quals es priva de llibertat a migrants pobres que no han comés cap delicte, només per una simple falta administrativa”.
CGT País Valenciano y Murcia exige la regularización de las personas migrantes.
La Confederación General del Trabajo del País Valenciano y Murcia, ante la emergencia sanitaria y social por COVID-19, vuelve a exigir la regulación de las personas en situación administrativa irregular residentes en el Estado español, así como una atención específica a las situaciones de vulnerabilidad de estas personas ante la pandemia que estamos sufriendo.
El 13 de Abril más de un centenar de colectivos y sociedad civil participaron de una campaña por redes en la que exigían al Gobierno la regularización de las 600 mil personas que, se calcula, se encuentran en situación administrativa irregular en el Estado español y que han quedado fuera de los paquetes de medidas aprobadas para mitigar el impacto económico y social provocado por la crisis del COVID-19. CGT se une a esta petición y exige al Gobierno que se ponga manos a la obra y promueva una regularización amplia y extraordinaria como ya han realizado en Portugal, además de resolver favorablemente las peticiones de asilo y refugio pendientes, situando el derecho a la vida en el centro de las políticas públicas.
Desde la organización anarcosindicalista denuncian la “hipocresía del Gobierno español” que presume, según CGT, de no dejar a nadie atrás en esta crisis, mientras no se garantizan los derechos de todas las personas que se encuentran en el territorio español con especial atención a aquellas más vulnerables como son las migrantes en situación administrativa irregular y las personas solicitantes de asilo de larga duración.
La CGT también ha aprovechado para exigir el cierre permanente y definitivo de todos los Centros de Internamiento para extranjeros (CIE) a los que define como “espacios oscuros en los que se priva de libertad a migrantes pobres que no han cometido ningún delito, solo por una simple falta administrativa”.