CGT País Valencià i Múrcia

La CGT ret homenatge a València a la Revolució de 1936 en el seu 80 aniversari amb la XVIII edició de les Jornades Llibertàries

Nota de premsa

– Els cinc dies dedicats a la reflexió i al debat aniran del 12 al 16 de desembre.

– Presentació de les Jornades “80 aniversari de la Revolució llibertària. Lliçons del passat per a fer present” el dilluns 12 de desembre a les 12h. A càrrec de José Manuel Muñoz Póliz, Secretari General de CGT; José Luis Lázaro, Secretari d’Organització de CGT-PV i Ismael Furió, Secretari General CGT-València.

– Les jornades es desenvoluparan en l’Octubre CCC (C/ Sant Ferran, 12) amb xerrades-debat tots els dies a les 18h30.

Al llarg de l’any 2016, la Confederació General del Treball ha organitzat diversos actes al País Valencià per a recordar i reivindicar la Revolució llibertària que es va desencadenar a partir del 19 de juliol de 1936 amb la resposta popular que faria front al colp d’estat feixista contra la II República. En eixos anys, les experiències revolucionàries com són les col·lectivitzacions i les noves formes d’organitzar la vida al servei de les necessitats de la classe treballadora, van demostrar al món que és possible construir una nova societat.

Continuant amb les activitats i coïncidint amb la capitalitat valenciana de la República, la CGT ha decidit dedicar les seues històriques jornades llibertàries, que ja van per la XVIII edició, a retre homenatge a la Revolució. D’una banda duent al cap i casal l’exposició realitzada per CGT-PV i ja mostrada a Alacant, “La Mirada de Kati Horna. Guerra i Revolució 1936-1939)”, concretament a l’emblemàtic Centre del Carme, tot amb la col·laboració del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

I d’altra desenvolupant la idea de Revolució en les cinc sessions que conformen les Jornades Llibertàries de CGT-València sota el títol “80 aniversari de la Revolució Llibertària. Lliçons del passat per a fer present” en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, amb la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià.

D’aquesta manera, la primera de les xerrades-debat que composen aquestes jornades, farà una recapitulació histórica de la “Utopia viscuda. La revolució social de 1936” de la mà dels historiadors Ricard Camil Torres i Miguel Navarré. El moderador serà Manolo Martínez Sanchis

A continuació, la xerrada del dimarts 13 donarà llum a “Quines eines continuen sent útils per a l’acció revolucionària”. Aquesta qüestió serà analitzada per Octavio Alberola (llibertari), Jordi Martí i Font (anarcosindicalista i independentista) i Jorge Ramos (profesor d’Història). El moderador en aquesta ocasió serà José Asensio.

I cal demanar-se en conseqüència “Quins són els problemas que fan fracassar projectes revolucionaris?”. Per a reflexionar al voltant d’un tema prenyat d’autocrítica es comptarà amb la presència de Ruyman Rodríguez (Federación Anarquista de Gran Canaria); de Josep Quevedo (investigador) i d’Antonio Méndez Rubio (professor de la Universitat de València) amb la moderació de Josefina Juste.

Al dia següent, es farà palés “La continuïtat de l’experiència revolucionària: Dones Lliures, passat, present i futur” gràcies a les aportacions, presentades per Emilia Moreno, de Cati Borrego i Irene de la Cuerda de CGT, i de Llum Quiñonero, periodista i escriptora.

Finalment, la conclusió de les Jornades consistirà en posar en comú que “Es fa revolució caminant”, descrivint experiències com les engegades per Pepe Moncho (Escuela Popular La Prospe), Ramón Cardona (Fiare Banca Ética), Josep Pérez (Fira Alternativa) i Rubén Uceda (autor de còmic). Antonio Pérez Collado es farà càrrec de la moderació.

Gabinet de Premsa CGT País Valencià

València, 9 desembre 2016

12 al 16-d: XVIII Jornades Llibertàries CGT-València “80 aniversari de la Revolució llibertària. Lliçons del passat per a fer present”

Amb l’exposició “La mirada de Kati Horna” arranquen a València els actes culturals de la CGT al voltant del 80 aniversari de la Revolució…

folleto_CGT_161116

Comparteix
Salir de la versión móvil