Comunicat de Premsa
CGT ha recorregut davant els tribunals la Resolució per la qual la Conselleria d’Educació dicta instruccions per al curs 2018-19 sobre les condicions i organització de la jornada escolar de les escoles públiques, de segon cicle d’Infantil, Primària i d’Educació Especial. La demanda ha sigut admesa pel Jutjat contenciós-administratiu número 10 de València.
La Resolució dictada a l’empara de la LOMCE permet que les direccions de les escoles puguen obligar a les educadores d’educació especial a treballar en les activitats extraescolars. Aquestes activitats són organitzades, impartides i cobrades per empreses privades i es realitzen a les escoles públiques fora de l’horari lectiu.
CGT hi ha convocat una concentració davant de la Ciutat de la Justícia de València, el dijous 12 de juliol, a les 9.30 hores, aprofitant que tindrà lloc en eixos moments la vista judicial sobre la demanda interposada.
Mentre la consellera d’Administració Pública, Gabriela Bravo, ha aconseguit arrancar, ahir 3 de juliol, un Pacte de mínims amb els “sindicats del Règim”, el conseller d’Educació, agreuja les condicions laborals de les educadores d’educació especial legislant a favor de les empreses que gestionen les activitats extraescolars a les escoles públiques, fent una cessió il·legal de personal funcionari en benefici de les empreses.
CGT considera que el Pacte de l’Administració Pública no resol els greus problemes que afecten les educadores. El conseller d’educació hi ha aconseguit que no es reconega el caràcter docent de les educadores; seguiran excloses dels claustres de les escoles.
CGT considera que el Pacte no acaba amb l’excés horari estructural que realitzen les treballadores. Ni aposta per l’estabilitat d’un col·lectiu de més de 800 funcionàries, molt feminitzat, el 90% són dones, on el 80% són interines.
Per a CGT el Pacte amb la conselleria d’Administració Pública per a l’únic que serveix és per a desmobilitzar al col·lectiu d’educadores, que durant els dos últims cursos s’havia mostrat molt bel·ligerant amb l’administració autonòmica. El sindicat considera que el conseller d’Educació està obrant de forma corporativista en el seu tracte a les educadores, no en va Marzá és mestre i afiliat a l’SETPV.
CGT-Generalitat Valenciana
4 juliol 2018