CGT País Valencià i Múrcia

El sindicat CGT, inagura nou local a Castelló de la Plana

La Confederació General del Treball (CGT) inaugura nou local a Castelló de la Plana, a l’avinguda la Vall d’Uixó, número 30. Per celebrar-ho l’organització anarcosindicalista ha convidat a militants sindicals, membres dels moviments socials i veïnat a una jornada de portes obertes el divendres 14 de juny, a partir de les 19 hores.

El sindicat CGT ha estat present en la capital des de 1980 quan es va instal·lar un local en el carrer Campoamor. En anys successius el sindicat va ocupar locals en el carrer Germanies i en Cerdan de Tallada, fins a la nova localització que va obrir a l’inici de 2019. Des d’aquest local el sindicat dóna servei a les treballadores i treballadors de les comarques de Castelló.

Per a l’ocasió CGT ha organitzat una xerrada amb Tomás Ibáñez, militant llibertari i teòric anarquista, autor en 1964 del logo de l’anarquisme, una A encerclada per un cercle, internacionalment reconegut.

També es presentarà l’exposició “L’any de la Canadenca, de la vaga al locaut” del Centre de Documentació Històric Social de l’Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona. L’exposició celebra que enguany es compleixen 100 anys de la vaga de la Canadenca (Barcelona). Aquella vaga va significar l’obtenció d’una fita que ha marcat la història moderna: la jornada laboral de vuit hores.

La presentació del local comptarà amb una picadeta solidària que recollirà diners per fer front a les multes que l’Estat ha imposat a les feministes que varen participar en piquets en la vaga general feminista del passat 8 de març.

Actes prevists:

Tomás Ibáñez és un militant llibertari i teòric anarquista, autor de nombrosos llibres sobre anarquisme, ciències socials i, sobretot, psicologia social. En els darrers anys ha analitzat l’actualitat de l’anarquisme amb la publicació de llibres i articles. En la xerrada ajuntarà la seua veu amb la del seu amic i company Amedeo Bertolo per parlar de l’anarquisme actual, utilitzant com a fil conductor el seu llibre “Agitando los anarquismos con Amedeo Bertolo” i el recull de textos de l’anarquista italià recentment publicat “Anarquistas y orgullosos de serlo”.

“L’any de la Canadenca, de la vaga al locaut” és una exposició del Centre de Documentació Històric Social de l’Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona. La vaga s’inscriu dins dels cicles de lluites del moviment obrer internacional. Jornades de dura lluita i repressió. A més de la lluita sindical la CNT articulava un ampli ventall de reivindicacions socials: els preus dels aliments i el cost dels lloguers de l’habitatge. Junt amb les vagues, la lluita per la subsistència creà un clima d’àmplia inestabilitat social que amb implicacions d’una transcendència innegable per la vida i el porvenir industrial i comercial. Després de 44 dies, els treballadors i les treballadores aconseguien el seu objectiu prioritari. La protesta va significar l’obtenció d’una fita que ha marcat la història moderna: la jornada laboral de vuit hores.

En 2019, després de l’èxit de la Vaga Feminista del 8M, hem tornat a patir repressió. Un total de 8 companyes han rebut multes administratives, emparades sota l’antidemocràtica Llei Mordassa. Recordem que el moviment feminista de València va rebre més de 6.000 € en multes per exercir el dret a manifestar-se en 2018. Estan a l’espera de judici després de realitzar al·legacions. A més, altres dues companyes del moviment feminista, al costat d’un activista LGTBQI, es troben també a l’espera de judici i se’ls demanen 17.000 € a cadascuna després de ser denunciades per l’associació feixista i ultracatòlica Haz-te Oír.

(Fem servir aquesta nota per a convidar a les treballadores i treballladors dels mitjants de comunicació).

Comparteix
Salir de la versión móvil