El jutjat social ha declarat nul l’acomiadament d’Irene González, representant de CGT al comité d’empresa de Greenmed Sollana, per vulneració de drets fonamentals i es condemna a l’empresa a la readmissió de la treballadora, abonament dels salaris de tramitació i indemnització de 3.000 euros per danys morals.
El jutjat social número 11 de València ha declarat nul l’acomiadament d’Irene González, treballadora de Greenmed S.L. a Sollana – empresa dedicada a la comercialització de productes hortofructícoles – com a encaixadora i triadora des de l’any 1993, afiliada a la Confederació General del Treball (CGT) i representant al Comité d’Empresa des de fa més de 16 anys.
El motiu pel qual el tribunal ha declarat la nul·litat de l’acomiadament – dut a terme a la fi de febrer de 2022, moment en el qual González estava en situació de baixa per incapacitat temporal – és la vulneració de drets fonamentals, més concretament el de llibertat sindical. És precisament de la transgresión d’aquest dret fonamental del qual s’acusava a Irene, sota el pretext que aquesta estava sabotejant l’activitat sindical de les treballadores A. C. i A.L., els qui després de presentar-se a eleccions sindicals per CGT, van decidir canviar la seua afiliació a la Unió Sindical Obrera (USO) – sindicat vinculat a l’Església Catòlica – fets que “no s’han provat degudament i de manera plena per l’empresa” com indica la sentència.
En conseqüència, el jutjat, a més de declarar la nul·litat de l’acomiadament, condemna a l’empresa a la readmissió immediata d’Irene González amb l’abonament dels salaris deixats de percebre des de l’acomiadament i una indemnització de 3.000 euros per danys morals. Des de la Confederació General del Treball del País Valencià i Múrcia es considera aquesta sentència “un nou intent fallit per part de l’empresa Greenmed S.L. d’acabar amb el treball sindical del seu representant i de totes aquelles que fan del sindicalisme una eina de millora de la situació actual de la classe treballadora”. En l’organització anarcosindicalista es mostren indignades per la utilització per part de l’empresa d’una “controvèrsia sindical”, aliena als seus interessos per a dur a terme la seua comesa “que es demostra que no és un altre que desfer-se de la representant de CGT”.
Se declara nulo el despido de una representante de CGT del comité de empresa de Greenmed Sollana por vulneración de derechos fundamentales
El juzgado de lo social ha declarado nulo el despido de Irene González, representante de CGT en el comité de empresa de Greenmed Sollana, por vulneración de derechos fundamentales y se condena a la empresa a la readmisión de la trabajadora, abono de los salarios de tramitación e indemnización de 3.000 euros por daños morales.
El juzgado de lo social número 11 de València ha declarado nulo el despido de Irene González, trabajadora de Greenmed S.L. en Sollana – empresa dedicada a la comercialización de productos hortofrutícolas – como encajadora y escogedora desde el año 1993, afiliada a la Confederación General del Trabajo (CGT) y representante en el Comité de Empresa desde hace más de 16 años.
El motivo por el cual el tribunal ha declarado la nulidad del despido – llevado a cabo a finales de febrero de 2022, momento en el que González estaba en situación de baja por incapacidad temporal – es la vulneración de derechos fundamentales, más concretamente el de libertad sindical. Es precisamente de la transgresión de este derecho fundamental del que se acusaba a Irene, bajo el pretexto de que esta estaba saboteando la actividad sindical de las trabajadoras A.C. y A.L., quienes después de presentarse a elecciones sindicales por CGT, decidieron cambiar su afiliación a la Unión Sindical Obrera (USO) – sindicato vinculado en la Iglesia Católica – hechos que “no se han probado debidamente y de forma plena por la empresa” como indica la sentencia.
En consecuencia, el juzgado, además de declarar la nulidad del despido, condena a la empresa a la readmisión inmediata de Irene González con el abono de los salarios dejados de percibir desde el despido y una indemnización de 3.000 euros por daños morales. Desde la Confederación General del Trabajo del País Valencià y Murcia se considera esta sentencia “un nuevo intento fallido por parte de la empresa Greenmed S.L. de acabar con el trabajo sindical de su representante y de todas aquellas que hacen del sindicalismo una herramienta de mejora de la situación actual de la clase trabajadora”. En la organización anarcosindicalista se muestran indignadas por la utilización por parte de la empresa de una “controversia sindical”, ajena a sus intereses para llevar a cabo su cometido “que se demuestra que no es otro que deshacerse de la representante de CGT”.