La xerrada del dimarts 12 ha revelat el paper de les dones en “La construcció d’un nou món i les resistències antifeixistes (1936-1975)”. A càrrec de Carme Bernat Mateu (Historiadora), Mònica Chirivella Magraner (Historiadora) i Ferran Aísa (Escriptor i poeta) i moderat per Xavi Cardà (Secretari Acció Sindical CGT-PV).
Hui dimecres 13 de desembre, la història continua avançant i Luis Suárez Carreño (La Comuna Presxs del franquismo) i Consol Aguilar (Catedràtica UJI) analitzaran com les “Insubmissions front a la injustícia. Contestacions al poder del capitalisme i del patriarcat” conformen eixa característica pròpia del moviment obrer on les dones aporten l’arrel del qüestionament del sistema en un moment com la Transició espanyola. Modera José Asensio (Equip Comunicació CGT-PV).
Al dia següent, a través “L’internacionalisme globalitzat”, Hèctor Martínez (Membre d’Azadi Plataforma), Rut Moyano (Equip Relacions Internacionals CGT) i Esjaba Messaoud El Gadi (Activista Sahrauí) amb la moderació de Josefina Juste (Dones Lliures i Ràdio Klara) faran un resum de la situació de les lluites al món marcades per la globalització.
Finalment, la culminació de les jornades consistirà en la conclusió sobre l’actualitat: “Les revoltes del precariat. La realitat del moviment obrer en el segle XXI”. Abel Ortiz (Ràdio Klara), Yolanda García (Portaveu Las Kellys Benidorm), Víctor Sánchez (Riders X Derechos), Las Lilas… moderats per Silvia Pérez Miret (CGT-La Safor), donaran la visió de les lluites a dia de hui en l’Estat espanyol.
La cloenda consistirà en la interpretació de “Les Solidàries” d’Atirohecho en versió curta en Ca Revolta.
Gabinet de Premsa CGT País Valencià