Juan Ramón Ferrandis, secretari general de la Confederació General del Treball del País Valencià i Murcia, incideix en el programa Lliure Directe de Ràdio Klara en la necessitat de donar una resposta com a classe treballadora al genocidi en Palestina.
“Davant el genocidi en Palestina és imprescindible donar una resposta com a classe treballadora”, així explica Juan Ramón Ferrandis, secretari general de la Confederació General del Treball del País Valencià i Múrcia (CGT PViM), en el programa Lliure Directe de Ràdio Klara, la jornada de lluita i vaga general convocada per al pròxim 27 de setembre. Una convocatòria que el mateix Ferrandis explica “es porta preparant des d’abril, al costat de moviments socials de tot l’estat”.
En la mateixa entrevista, el secretari general al País Valencià de l’organització anarcosindicalista opina que “l’estat espanyol no està fent els passos necessaris per a detindre el conflicte i la manera que tenim com a societat és la pressió ciutadana, la pressió social”. Ferrandis afirma que “és un moment important, es complirà 1 any d’aquesta massacre, hi ha més de 45.000 persones assassinades, molts xiquets i xiquetes… cal fer una cosa contundent”.
Des de CGT PViM han convocat una reunió-assemblea en la seu del sindicat a València (Av. del Cid núm. 154) amb col·lectius i moviments socials “per a planificar la jornada de lluita” informa el secretari general de CGT PViM qui torna a incidir “és imprescindible, és el moment de fer-lo”.
Situació Ferrocarril
En la segona part de l’entrevista Ferrandis, ferroviari de professió i també coordinador de la Plataforma en defensa del ferrocarril de CGT, ha reflexionat sobre la situació en la qual es troba el sistema ferroviari espanyol i malgrat titllar “d’anècdota” el trencament de finestretes del Talgo en el túnel de Chamartín (Madrid) ha criticat “la desigualtat d’inversió entre les línies d’alta velocitat i el ferrocarril convencional en el qual a pesar que tan sols el 5% d’usuàries utilitza l’alta velocitat, aquesta s’emporta 23.500 milions d’euros dels fons Next Generation enfront dels 700 milions que s’emporta el ferrocarril convencional sent el que utilitzen el 95% de les usuàries de trens en l’estat espanyol”.