Icono del sitio CGT País Valencià i Múrcia

La justícia “dona un altre pal” a l’EMT  i l’obliga a acabar amb les externalitzacions de manteniment d’autobusos

L’EMT, després d’una demanda del sindicat CGT, es veu obligada a complir l’acord de conveni en relació a l’eliminació de les externalitzacions i al reconeixement del dret de les treballadores que conformen la bossa de peons a realitzar el servici de neteja.

Després de la denúncia interposada per la secció sindical de CGT-EMT València, en referència a l’incompliment de l’acord aconseguit en el conveni col·lectiu de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València – que instava esta a acabar amb la subcontractació del personal de manteniment en les cotxeres d’EMT – el Jutjat social nº9 de València ha dictaminat en favor de la central anarcosindicalista obligant així a l’empresa a prescindir d’esta mena de pràctiques.

Segons els acords en conveni, en 2023 finalitzarien les subcontractes de personal de manteniment i reparació d’autobusos, cosa que segons CGT no sols no ha succeït, sinó que s’ha incrementat. “L’EMT, lluny d’acabar amb la privatització de servicis, el passat 28 de febrer va traure a concurs una nova licitació de 2 anys, més altres 2 prorrogables, per als servicis de neteja d’autobusos, quan la seua obligació, segons conveni, era realitzar contractacions de la bossa de peons”.

Durant anys, la CGT ha denunciat en reiterades ocasions la precarietat que suposa la subcontractació en EMT, per la qual cosa esperen que, després de la sentència, “s’internalitzen de nou els treballs que sempre s’han realitzat per personal intern i que es comence a contractar per a la realització dels treballs de neteja a les més de 30 treballadores que estan aprovades en la bossa publica”.

Segons el sindicat llibertari, la subcontractació dels servicis de manteniment i de neteja, a més d’incomplir l’acord de conveni, “es basa en falses argumentacions que apel·len a la insuficiència de mitjans, al·legant que no té suficient personal amb coneixements per a poder realitzar la neteja dels autobusos”. En estos moments l’EMT compta amb una borsa de treball amb més de 30 treballadores que, fins a la seua privatització, havien fet les tasques que ara s’adjudiquen a empreses externes.

“No s’estan cobrint les baixes, i, amb les externalitzacions, estem vivint un procés exponencial de disminució de plantilla, que només està beneficiant a les empreses privades i que a nosaltres ens està suposant un augment en la precarització de les nostres vides”, expliquen les treballadores organitzades en CGT. I conclouen: “EMT ha de complir l’acord que van firmar amb la majoria del comitè en 2019, més després d’este altre pal que li està donant la justícia, i que esta sentència siga executiva des que es dicta, contractant així les treballadores de la bossa a realitzar el servici de neteja d’autobusos”.

Comparteix
Salir de la versión móvil