CGT País Valencià i Múrcia

La “Utopia en moviment” es reivindicarà en les XVII Jornades Llibertàries de CGT a València

Nota de premsa

 Els cinc dies dedicats a la reflexió i al debat aniran del 14 al 18 de desembre.

 Presentació de les Jornades i de l’Exposició “Mirant la utopia” el dilluns 14 de desembre a les 12h. A càrrec de José Manuel Muñoz Póliz, Secretari General de CGT; Emilia Moreno, Secretària General de CGT-PV i J.A. Picón, Secretari General CGT-València

 Les jornades es desenvoluparan en l’Octubre CCC (C/ Sant Ferran, 12).

Com va glossar Mario Benedetti, la tragèdia seria creure “que el mundo se quedó sin utopías”.

Però afortunadament, és molt difícil robar els somnis. I tal i com ve defensant el sindicat anarcosindicalista al llarg dels anys, oposant-se radicalment al món distòpic, sense futur, plagat de guerres, què ens imposa el capitalisme, la utopia és necessària.

I la utopia es mou, es crea, es fa realitat, s’allunya i s’apropa, però sempre és eixe horitzó d’esperança i compromís amb el qual la humanitat desitja i pot avançar cap a un món millor, just i igualitari.

D’aquesta forma, si en l’edició de 2014, la CGT es demanava “Quin món volem construir?” en unes jornades on el que va es va fer palès és que l’alternativa es construeix rebutjant errors i reivindicant encerts, enguany es mostrarà quines són eixes utopies que ens fan progressar cap a una vida en llibertat.

Així, la Comissió Organitzadora va llançar un concurs fotogràfic sota el títol “Mirant la utopia” per a què els participants compartiren a través de la mostra que es podrá veure en l’Octubre durant els cinc dies de las Jornades, en què consisteix per a ells i elles eixe lloc que “encara no existeix en la realitat com a sistema però sí en els nostres cors, en els nostres desitjos, en moments efímers, en la nostra voluntat”.

D’aquesta manera, la primera de les xerrades-debat que composen aquestes jornades, centrarà quina és la manera d’arribar a la utopia. Doncs “La revolució com a necessitat dels pobles” a més d’oferir una visió històrico sociològica amb José Manuel Rodríguez Victoriano (Professor UV), exposarà experiències pràctiques amb el testimoni sobre Chiapas de Javier Sánchez Gil (Equip Treball per a Mèxic Secretaria RRII CGT) i d’Héctor Martínez (Plataforma Azadí Barcelona) sobre Rojava. El moderador será Antonio Pérez Collado (Secretari d’Acció Social de CGT País Valencià).

La xerrada del dimarts 15 revelarà quines són les distopies actuals i també aquelles realitats que cal combatre com ara l’actual panorama mundial que es dibuixa arran els Tractats de Lliure Comerç que s’estan negociant entre els Estats Units i Europa, entre altres. En la “Descomposició de la idea d’Europa. Llibertat versus capital”, el politòleg i profesor de la Universitat Autònoma de Madrid Carlos Taibo, parlarà sobre el TTIP amb la introducció de Josefina Juste (Dones Lliures i Ràdio Klara).

I en què consisteixen eixes falses il·lusions que fan el joc als garants de l’statu quo? “Nova Transició i organització popular. El maquillatge estatal”, és el títol de la xerrada que protagonitzaran, amb la moderació de la professora de la Universitat de València Carmen Agulló, Viki Criado (Consell de Redacció “Libre Pensamiento”), Desiderio Martín (Gabinet d’Estudis Confederal CGT) i Emili Cortavitarte (CGT-Ensenyament Catalunya).

Al dia següent, s’analitzarà una conseqüència de la resistència front al poder que explota i que no permet dissidències, la repressió. I aquesta adquereix moltes formes. Per eixa raó, l’advocada Lorena Moncholí Badillo impartirà un taller per a informar i permetre així posar en pràctica la capacitat individual i col·lectiva que tenim de fer front a la dominació. Amb el “El pla de part. Una resposta front a la violència obstètrica”, s’assolirà una ferramenta que qüestiona des de l’arrel eixa falta de respecte cap a les dones i els nadons en el moment més vital.

I la vesprada continuarà fent visible “La resistència social front a la repressió” amb Xavi Gea (CIE No Valencia), Macarena Ariza (CGT-061 Málaga) i Manolo S. Bayona (Gentes de Baladre). Moderarà Jesús Arteaga, “Jipy” de Assemblea Antirepressiva de l’Horta.

La culminació de les jornades consistirà en una trobada-debat. Un format on “La València en lluita. Ací i ara” es reunirá per a posar en comú experiències, conclusions i punts de vista. Hi participaran, entres altres, colectius com les Joventuts Llibertàries, Iniciativa La Dàhlia, la Cooperativa L’Aixada com Eixida, CNT-València, Ateneu Llibertari “Al Margen”, Ràdio Klara, Dones i Prou, Ràdio Malva, Xarxa en Lluita, CSA Pangea, La Fusteria, REAS-PV. Finalment, s’encarregarà de la moderació José Asensio (Equip Comunicació CGT-PV).

Gabinet de Premsa CGT País Valencià

València, 10 desembre 2015

Comparteix
Salir de la versión móvil