Nota de premsa
Persones en situació d’atur integren des que es va engegar l’any passat, un grup de treball en el si de la Confederació General del Treball a València.
A més d’organitzar la lluita d’un col·lectiu nombrós però majoritàriament silenciós i silenciat, l’Assemblea batalla per visibilitzar la protesta, conscienciar i denunciar les arrels del problema de l’atur, la desigualtat i l’exclusió social.
Tal com sosté Juan Miguel Font, membre de l’Assemblea anarcosindicalista, “estem vivint un moment crític en el qual les conseqüències de les polítiques neoliberals han arrasat milions de llars”. La situació és doncs “insostenible per a milers de persones que no compten amb recursos per a viure dignament i, ni tan sols, per a omplir les neveres o desplaçar-se per la ciutat”.
Després d’analitzar i debatre sobre aquesta realitat, l’Assemblea ha decidit exigir a l’alcaldessa Rita Barberá que, a càrrec dels pressupostos municipals de València i igual que s’ha fet en ciutats com Sevilla, instaure una targeta solidària sobre les tarifes bonificades que té actualment l’Empresa Municipal de Transports (autobusos de València).
D’aquesta targeta podrien beneficiar-se totes aquelles persones que, estant aturades i empadronades en la ciutat, es troben cercant activament ocupació i pertanguen a alguns dels següents col·lectius: aturats que no perceben cap ingrés, aturats que reben el salari social, la Renda Activa d’Inserció, el subsidi de desocupació o aturats de llarga durada.
“Volem”, explica Font, “que es faça alguna cosa des de l’Ajuntament per l’equitat social. Les tarifes de l’EMT són elevades, prohibitives per a un col·lectiu que veu dificultada la possibilitat de desplaçar-se, fins i tot per a cercar un treball”.
A la pregunta de si creu que l’alcaldessa rebrà de bon grat la proposta, Font somriu: “Molta sensibilitat no crec que tinga, només cal pensar en quina és la seua ideologia i en com ha passat de les Cadires del Fam durant tres mesos fins que el passat dia 24 va rebre uns molt merescuts esbroncs. Però la seua obligació és servir a la ciutadania. I açò és una qüestió de justícia social”
Gabinet de Premsa CGT País Valencià
27 de novembre de 2014
Nota de prensa
La Asamblea de Desemplead@s y Precari@s de CGT insta al ayuntamiento de Valencia a instaurar una tarjeta solidaria en EMT para los más desfavorecidos
Personas en situación de paro integran desde que se puso en marcha el año pasado, un grupo de trabajo en el seno de la Confederació General del Treball en Valencia.
Además de organizar la lucha de un colectivo numeroso pero mayoritariamente silencioso y silenciado, la Asamblea batalla por visibilizar la protesta, concienciar y denunciar las raíces del problema del paro, la desigualdad y la exclusión social.
Tal y como sostiene Juan Miguel Font, miembro de la Asamblea anarcosindicalista, “estamos viviendo un momento crítico en el que las consecuencias de las políticas neoliberales han arrasado millones de hogares”. La situación es pues “insostenible para miles de personas que no cuentan con recursos para vivir dignamente y, ni siquiera, para llenar las neveras o desplazarse por la ciudad”.
Tras analizar y debatir sobre esta realidad, la Asamblea ha decidido exigir a la alcaldesa Rita Barberá que, a cargo de los presupuestos municipales de Valencia y al igual que se ha hecho en ciudades como Sevilla, instaure una tarjeta solidaria sobre las tarifas bonificadas que tiene actualmente la Empresa Municipal de Transportes (autobuses de Valencia).
De esta tarjeta podrían beneficiarse todas aquellas personas que, estando desempleadas y empadronadas en la ciudad, se encuentren buscando activamente empleo y pertenezcan a algunos de los siguientes colectivos: desempleados que no perciban ningún ingreso, desempleados que reciban el salario social, la Renta Activa de Inserción, el subsidio de desempleo o parados de larga duración.
“Queremos”, explica Font, “que se haga algo desde el Ayuntamiento por la equidad social. Las tarifas de la EMT son elevadas, prohibitivas para un colectivo que ve dificultada la posibilidad de desplazarse, incluso para buscar un trabajo”.
A la pregunta de si cree que la alcaldesa recibirá de buen grado la propuesta, Font sonríe: “Mucha sensibilidad no creo que tenga, sólo hay que pensar en cuál es su ideología y en cómo ha pasado de las Sillas del Hambre durante tres meses hasta que el pasado día 24 recibió unos muy merecidos abucheos. Pero su obligación es servir a la ciudadanía. Y esto es una cuestión de justicia social”
Gabinete de Prensa CGT-PV
27 de noviembre de 2014