CGT País Valencià i Múrcia

Les treballadores de l’IVASS es manifesten per l’augment de baixes per malaltia mental

La Secció Sindical de CGT-IVASS convoca una manifestació el pròxim dia 6 de juny en la plaça de Manises per un increment en més d’un 200% del nombre de baixes

Les treballadores de l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) organitzades en la Secció Sindical de CGT-IVASS han convocat el dijous que ve 6 de juny una manifestació en la plaça de Manises – enfront de l’edifici de la Generalitat Valenciana – per a protestar per l’augment en el nombre de baixes en els seus centres de treball.

Segons denuncien des de la central anarcosindicalista, des del 2020 les baixes s’han incrementat en més d’un 200%, especialment aquelles relacionades amb la salut mental de les treballadores. “Un dels motius de tanta baixa és la falta de descans del personal – expliquen en un comunicat emés des de la Secció Sindical de CGT-IVASS-, ja que l’IVASS incompleix sistemàticament els dos dies de descansos setmanals que estableix el Conveni, i moltes vegades lliurem tan sols un dia a la setmana”.

D’altra banda, denuncien que el 30% dels accidents laborals són agressions i aquestes a més del mal físic produeix un altre psicològic, al que se suma que, amb els fulls d’anotacions actuals, “és impossible la conciliació familiar ja que en moltes ocasions tan sols es descansa un cap de setmana”.

“El 90% de la plantilla som dones i amb les funcions que exercim és quasi impossible que pugam jubilar-nos als 67 anys. Moltes de nosaltres alcem usuaris de més de 100 quilos”, apunten les treballadores de l’IVASS.

I afigen: “Estem fartes de patir aquestes condicions de treball, per això eixim al carrer a reivindicar que es garantisquen els descansos que marca el conveni col·lectiu, així com la reducció en el còmput anual per a poder fer efectiu aquest descans, l’establiment d’un sistema de prejubilacions per a poder avançar l’edat de jubilació i la negociació d’un nou Conveni que millore les condicions laborals de tota la plantilla”.

Las trabajadoras del IVASS se manifiestan por el aumento de bajas por enfermedad mental

La Sección Sindical de CGT-IVASS convoca una manifestación el próximo día 6 de junio en la plaza de Manises por un incremento en más de un 200% del número de bajas

Las trabajadoras del Instituto Valenciano de Servicios Sociales (IVASS) organizadas en la Sección Sindical de CGT-IVASS han convocado el próximo jueves 6 de junio una manifestación en la plaza de Manises – frente al edificio de la Generalitat Valenciana – para protestar por el aumento en el número de bajas en sus centros de trabajo. 

Según denuncian desde la central anarcosindicalista, desde el 2020 las bajas se han incrementado en más de un 200%, en especial aquellas relacionadas con la salud mental de las trabajadoras. “Uno de los motivos de tanta baja es la falta de descanso del personal – explican en un comunicado emitido desde la Sección Sindical de CGT-IVASS-, ya que el IVASS incumple sistemáticamente los dos días de descansos semanales que establece el Convenio, y muchas veces libramos tan sólo un día a la semana”.

Por otro lado, denuncian que el 30% de los accidentes laborales son agresiones y estas además del daño físico produce otro psicológico, a lo que se suma que, con las planillas actuales, “es imposible la conciliación familiar ya que en muchas ocasiones tan sólo se descansa un fin de semana”.

“El 90 % de la plantilla somos mujeres y con las funciones que desempeñamos es casi imposible que podamos jubilarnos a los 67 años. Muchas de nosotras levantamos usuarios de más de 100 kilos”, apuntan las trabajadoras del IVASS. 

Y añaden: “Estamos hartas de sufrir estas condiciones de trabajo, por eso salimos a la calle a reivindicar que se garanticen los descansos que marca el convenio colectivo, así como la reducción en el cómputo anual para poder efectivo dicho descanso, el establecimiento de un sistema de prejubilaciones para poder adelantar la edad de jubilación y la negociación de un nuevo Convenio que mejore las condiciones laborales de toda la plantilla”.

Comparteix
Salir de la versión móvil