El Sindicat d’Administració Pública de la Confederació General del Treball (CGT) de València denuncia que l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS), presidit per Susana Camarero, deixa a les seues treballadores en un escenari d’incertesa a unes setmanes de finalitzar l’any
Finalitza l’any 2024 i organismes com l’Institut Valencià de Serveis Socials (IVASS) es troben en un escenari complex. Així ho han vingut a manifestar les seues treballadores que es troben en una situació d’incertesa total al no haver-se produït el procés d’estabilització que porten esperant anys.
L’IVASS és una de les Entitats del Sector Públic Instrumental amb major volum de personal, sent la majoria dones amb unes edats mitjanes superiors als 55 anys i que des de fa trenta anys que no es realitza cap procés de consolidació d’ocupació. “La Llei 20/2021 es presentava com una oportunitat per a consolidar l’ocupació en persones amb més de vint anys d’antiguitat en l’empresa”, apunten treballadores de l’IVASS organitzades en el sindicat llibertari CGT.
A menys de trenta dies per a que es complisca el termini que establix la Llei per a finalitzar el procés, el sindicat CGT denuncia que hi ha prou categories que no seran publicades dins del termini establit, aproximadament la mitat de la plantilla. El mateix sindicat culpa a la Direcció General de l’IVASS i a la seua Presidenta, Susana Camarero, Vicepresidenta primera del Consell, de “no complir amb els terminis que arreplega la llei i deixar un escenari d’incertesa a molts professionals”.
“Dos anys era el termini que hi havia per a baremar i publicar els llistats de les places convocades i l’IVASS durant este temps ha estat enredrat amb diferents canvis en la direcció de l’Entitat i no va ser fins a maig del 2024, quan per fi, va constituir el tribunal que havia de baremar el procés. Sens dubte tard i malament”, sentencien des de la central anarcosindicalista.
“Hui dia, l’IVASS és incapaç d’explicar que passarà a partir del dia 1 de gener del pròxim any i en quina situació es trobaran gran part de nosaltres”, expliquen les treballadores. I conclouen: “A això cal afegir al malestar de les residències de l’IVASS per l’incompliment del conveni en matèria de descansos del personal i l’increment de nombre de baixes”.
EL IVASS no ha finalizado el proceso de estabilización de sus trabajadoras tras dos años de plazo
El Sindicato de Administración Pública de la Confederación General del Trabajo (CGT) de València denuncia que el Instituto Valenciano de Servicios Sociales (IVASS), presidido por Susana Camarero, deja a sus trabajadoras en un escenario de incertidumbre a unas semanas de finalizar el año
Finaliza el año 2024 y organismos como el Instituto Valenciano de Servicios Sociales (IVASS) se encuentran en un escenario complejo. Así lo han venido a manifestar sus trabajadoras que se encuentran en una situación de incertidumbre total al no haberse producido el proceso de estabilización que llevan esperando años.
El IVASS es una de las Entidades del Sector Público Instrumental con mayor volumen de personal, siendo la mayoría mujeres con unas edades medias superiores a los 55 años y que desde hace treinta años que no se realiza ningún proceso de consolidación de empleo. “La Ley 20/2021 se presentaba como una oportunidad para consolidar el empleo en persones con más de veinte años de antigüedad en la empresa”, apuntan trabajadoras del IVASS organizadas en el sindicato libertario CGT.
A menos de treinta días para que se cumpla el plazo que establece la Ley para finalizar el proceso, el sindicato CGT denuncia que hay bastantes categorías que no van a ser publicadas dentro del plazo establecido, aproximadamente la mitad de la plantilla. El mismo sindicato culpa a la Dirección General del IVASS y a su Presidenta, Susana Camarero, Vicepresidenta primera del Consell, de “no cumplir con los plazos que recoge la ley y dejar un escenario de incertidumbre a muchos profesionales”.
“Dos años era el plazo que había para baremar y publicar los listados de las plazas convocadas y el IVASS durante este tiempo ha estado enredado con diferentes cambios en la dirección de la Entidad y no fue hasta mayo del 2024, cuando por fin, constituyó el tribunal que debía de baremar el proceso. A todas luces tarde y mal”, sentencian desde la central anarcosindicalista.
“A día de hoy, el IVASS es incapaz de explicar que va a pasar a partir del día 1 de enero del próximo año y en qué situación se encontrarán gran parte de nosotras”, explican las trabajadoras. Y concluyen: “A esto hay que añadir al malestar de las residencias del IVASS por el incumplimiento del convenio en materia de descansos del personal y el incremento de número de bajas”.