Opinió de Manuel Camarasa sobre: Què cal fer amb els extreballadors de RTVV davant la nova televisió? en Levante-EMV
Manuel Camarasa
CGT RTVV Davant la demanda de la CGT, una sentència de nul·litat, encara que suposaria una victòria per als nostres plantejaments, tindria conseqüències terribles per a la nostra Comunitat:
Suposaria un cost econòmic d’entre 150 i 200 milions d’euros. Tota la plantilla hauria de reincorporar-se, tornar les indemnitzacions i cobrar els salaris deixats de percebre, a més d’haver-se d’abonar els costos de Seguretat Social. Hem calculat un cost de 60 milions d’euros per any tancat.
Faria impossible la posada en marxa de la nova RTVV per l’incompliment del principi d’estabilitat pressupostària. A més, ens trobariem amb una plantilla duplicada i per segona vegada es tornarien a carregar el sector audiovisual valencià.
La celebració del judici tindria també un inqüestionable cost polític per al govern valencià, perquè suposaria que hauria de defensar davant l’Audiència Nacional la legalitat de l’ERO del govern del Partit Popular, contra el qual fa poc es manifestava en contra.
Hi ha dos informes que ja avisen que l’ERO pot ser nul; un de Tomás Sala i un altre de l’expresidenta del Tribunal Constitucional Mª Emilia Casas. En canvi, el govern es basa en un informe antic d’Advocacia de Generalitat de fa un any que ignora aquesta possibilitat.
La proposta de CGT, compartida amb el Comité, és obrir un procés de negociació (tal com suggereix també Mª Emilia Casas) que desbloquege la situació judicial, permeta recuperar com més prompte millor les emissions, i els drets laborals dels extreballadors, dotant-lo d’una seguretat jurídica que, a hores d’ara, no existeix.
Cal seure,ns a negociar buscant solucions de consens que passen per recuperar els extreballadors de l’antiga RTVV en el nombre que es decidisca, a més d’altres mesures. Per això, des de CGT li demanem al govern que siga responsable i actue amb valentia.
Publicar comentario