La vesprada del dijous 16 de maig, Jacinto Ceacero i Viki Criado han presentat la revista llibertària “Redes libertarias” a la Biblioteca llibertària Ferrer i Guàrdia de CGT València.
La Biblioteca llibertària Ferrer i Guàrdia de CGT València ha sigut el lloc triat per a tancar la ronda de presentacions de la nova revista Redes Libertarias, que amb el seu subtítol “Teixint xarxes d’afinitat en el moviment llibertari” mostra quines són les intencions del col·lectiu d’afinitat que a la fi de 2023 va llançar el número zero d’aquesta nova publicació anarquista. Jacinto Ceacero i Viki Criado han sigut els encarregats de realitzar aquesta presentació en la qual han explicat les línies mestres de la revista.
Jacinto Ceacero ha començat explicant la necessitat que el moviment llibertari compte amb els seus propis mitjans de la mateixa forma que ho fan altres línies de pensament i ha definit Redes Libertarias com una “revista de pensament i cultura”. Explica Ceacero que pretenen difondre la ideologia anarquista “a través de l’assaig, de l’exposició propositiva de la idea de l’anarquisme, però també a través de la cultura, de la poesia, de l’expressió gràfica, de la novel·la gràfica amb les que sens dubte arribem tant o més a poder difondre la nostra proposta”.
El projecte que va gestant-se des de 2022 consisteix en una revista en paper que eixirà cada 6 mesos i una web en la qual els membres del col·lectiu i col·laboradors actualitzen el contingut de manera periòdica. Viki Criado va començar la seua exposició fent referència al concepte de xarxa i els avantatges que ofereix per a “treballar i créixer de manera horitzontal i no jeràrquica”. Criado també ha realitzat un repàs a les diferents seccions de la publicació (Conjuntures, Cultura, Feminismes, Genealogia, Pensament, Xarxes planetàries i Ressenyes) i a les persones del col·lectiu (Charo Arroyo, Álvaro Carvajal Castro, Jacinto Ceacero Cubillo, Diana Cordero, Viki Criado, Félix García Moriyón, Sandra Iriarte, Paco Marcellán, José Manuel F. Mora, José Luís Terrón Blanco i Laura Vicente) que s’encarregaran d’elles.
Durant l’exposició tant Jacinto Ceacero, com Viki Criado han volgut incidir en la “independència de qualsevol organització” d’aquesta revista que els permet desenvolupar el seu projecte amb total llibertat. Per a finalitzar la presentació es va entaular una conversa amb les assistents a la Ferrer i Guàrdia en el qual va destacar la necessitat de respondre als falsos mites sobre el caràcter violent de l’anarquisme i la necessitat de fer front als valors autoritaris i intransigents que impregnen a la societat fent veure que l’única eixida possible ha de basar-se en el suport mutu, la solidaritat i l’acció directa ben entesa.
Redes libertarias se presenta en la Biblioteca libertaria Ferrer i Guàrdia
La tarde del jueves 16 de mayo, Jacinto Ceacero y Viki Criado han presentado la revista libertaria “Redes libertarias” en la Biblioteca libertaria Ferrer i Guàrdia de CGT València.
La Biblioteca libertaria Ferrer i Guàrdia de CGT València ha sido el lugar elegido para cerrar la ronda de presentaciones de la nueva revista Redes libertarias, que con su subtítulo “Tejiendo redes de afinidad en el movimiento libertario” muestra cuales son las intenciones del colectivo de afinidad que a finales de 2023 lanzó el número cero de esta nueva publicación anarquista. Jacinto Ceacero y Viki Criado han sido los encargados de realizar esta presentación en la que han explicado las líneas maestras de la revista.
Jacinto Ceacero ha comenzado explicando la necesidad de que el movimiento libertario cuente con sus propios medios de la misma forma que lo hacen otras líneas de pensamiento y ha definido Redes libertarias como una “revista de pensamiento y cultura”. Explica Ceacero que pretenden difundir la ideología anarquista “a través del ensayo, de la exposición propositiva de la idea del anarquismo, pero también a través de la cultura, de la poesía, de la expresión gráfica, de la novela gráfica con las que sin duda llegamos tanto o más a poder difundir nuestra propuesta”.
El proyecto que viene gestándose desde 2022 consiste en una revista en papel que saldrá cada 6 meses y una web en la que los miembros del colectivo y colaboradores actualizan el contenido de forma periódica. Viki Criado comenzó su exposición haciendo referencia al concepto de red y las ventajas que ofrece para “trabajar y crecer de manera horizontal y no jerárquica”. Criado también ha realizado un repaso a las diferentes secciones de la publicación (Coyunturas, Cultura, Feminismos, Genealogía, Pensamiento, Redes planetarias y Reseñas) y a las personas del colectivo (Charo Arroyo, Álvaro Carvajal Castro, Jacinto Ceacero Cubillo, Diana Cordero, Viki Criado, Félix García Moriyón, Sandra Iriarte, Paco Marcellán, José Manuel F. Mora, José Luís Terrón Blanco y Laura Vicente) que se van a encargar de ellas.
Durante la exposición tanto Jacinto Ceacero, como Viki Criado han querido incidir en la “independencia de cualquier organización” de esta revista que les permite desarrollar su proyecto con total libertad. Para finalizar la presentación se entabló una conversación con las asistentes a la Ferrer i Guàrdia en el que destacó la necesidad de responder a los falsos mitos sobre el carácter violento del anarquismo y la necesidad de hacer frente a los valores autoritarios e intransigentes que impregnan a la sociedad haciendo ver que la única salida posible tiene que basarse en el apoyo mutuo, la solidaridad y la acción directa bien entendida .