×

Treballadors valencians de contractes i subcontractes de Movistar-Telefónica han participat en la manifestació estatal celebrada avui a Madrid

Treballadors valencians de contractes i subcontractes de Movistar-Telefónica han participat en la manifestació estatal celebrada avui a Madrid

Nota de Premsa + Fotos

Avui 23 d’abril, quan es compleix quasi un mes del començament de la “rebel·lió dels esclaus” de la multinacional espanyola Telefónica-Movistar, ha tingut lloc a Madrid una gran manifestació Estatal de Contractes, Subcontractes i Autònoms.Quatre autobusos han eixit des de les capitals del País Valencià, dos de València, un de Castelló i un altre d’Alacant. La Confederació General del Treball recolza i dóna cobertura a les mobilitzacions que en la jornada d’avui han cobrat visibilitat amb una marxa que va partir des de la Glorieta d’Atocha per a finalitzar davant l’emblemàtic edifici de Telefònica en la Gran Via madrilenya.

Unes 5.000 persones, una autèntica Marea Blava, ha recorregut el centre de Madrid per a exigir que Telefónica-Movistar cesse la seua política de precarització de les condicions en què treballen milers de tècnics subcontractats.

Tal com assenyalen des de la recentment creada Coordinadora de Vaga als Serveis de Movistar de València “la precarietat en la qual estan els tècnics que realitzen treballs als serveis de Movistar, s’ha convertit en insostenible després de l’últim “ajust” que realitza Movistar a les empreses que treballen en el sector, que al seu torn ho transmeten al seu personal propi, a les empreses i autònoms que exerceixen les tasques”.

Aquesta Coordinadora, que es reuneix en els locals de la Confederació General del Treball a València, explica que la seua formació respon a l’objectiu de “donar forma al descontentament dels tècnics, organitzar els aturs i piquets informatius, amb la finalitat de poder-nos sumar al moviment de vaga que ara mateix està instal·lat en 17 províncies espanyoles pràcticament al 90% i que no para de créixer després de modificar les condicions en les quals actualment els toca treballar al col·lectiu.”

I és que “aquestes condicions de “*semi-esclavitud” es poden resumir a treballar jornades de 12 hores, com a fals autònom i empreses, per a facturar una quantitat que en ocasions no supera el mínim interprofessional i ni molt menys poder assumir un imprevist”.

En la província de València operen quatre contractes, Elecnor, Abentel, Teleco i*ITT que al seu torn subcontracten a petites empreses i autònoms. Segons les dades que disposa la CGT, Movistar-Telefónica té habilitades 336 targetes per a instal·ladors encara que se sospita que en la pràctica dóna servei un nombre superior.

Quant a la Plana i resta de comarques castellonenques, el gruix dels tècnics es troba en Teleco. Aquests estan duent a terme una vaga indefinida des del passat 13 d’abril, vaga que compta amb un suport del 80-90% de la plantilla.

D’aquesta forma, ahir es van reunir en assemblea els treballadors de Teleco Castelló i van decidir “per majoria absoluta majoria continuar amb la vaga indefinida rebutjant l’acord que han pactat els sindicats majoritaris amb la patronal i mantenint l’exigència que els únics interlocutors vàlids per a la negociació és l’assemblea de treballadors de la plantilla de tècnics instal·ladors de Teleco”.

Gabinet de Premsa CGT-PV

23 d’abril 2015

Castellano

Nota de Prensa + Fotos

Trabajadores valencianos de contratas y subcontratas de Movistar-Telefónica han participado en la manifestación estatal celebrada hoy en Madrid

Hoy 23 de abril, cuando se cumple casi un mes del comienzo de la “rebelión de los esclavos” de la multinacional española Telefónica-Movistar, ha tenido lugar en Madrid una gran manifestación Estatal de Contratas, Subcontratas y Autónomos.
Cuatro autobuses han salido desde las capitales del País Valenciano, dos de Valencia, uno de Castellón y otro de Alicante.
La Confederación General del Trabajo respalda y da cobertura a las movilizaciones que en la jornada de hoy han cobrado visibilidad con una marcha que partió desde la Glorieta de Atocha para finalizar ante el emblemático edificio
de Telefónica en la Gran Vía madrileña.

Unas 5.000 personas, una auténtica Marea Azul, ha recorrido el centro de Madrid para exigir que Telefónica-Movistar cese su política de precarización de las condiciones en que trabajan miles de técnicos subcontratados.

Tal y como señalan desde la recién creada Coordinadora de Huelga a los Servicios de Movistar de Valencia “la precariedad en la que están los técnicos que realizan trabajos a los servicios de Movistar, se ha convertido en insostenible después del último “ajuste” que realiza Movistar a las empresas que trabajan en el sector, que a su vez lo transmiten a su personal propio, a las empresas y autónomos que desempeñan las tareas”.

Esta Coordinadora, que se reúne en los locales de la Confederació General del Treball en Valencia, explica que su formación responde al objetivo de “dar forma al descontento de los técnicos, organizar los paros y piquetes informativos, con el fin de podernos sumar al movimiento de huelga que ahora mismo está instalado en 17 provincias españolas prácticamente al 90% y que no para de crecer en pos de modificar las condiciones en las que actualmente les toca trabajar al colectivo.”

Y es que “estas condiciones de “semi-esclavitud” se pueden resumir en trabajar jornadas de 12 horas, como falso autónomo y empresas, para facturar una cantidad que en ocasiones no supera el mínimo interprofesional y ni mucho menos poder asumir un imprevisto”.

En la provincia de Valencia operan cuatro contratas, Elecnor, Abentel, Teleco e ITT que a su vez subcontratan a pequeñas empresas y autónomos. Según los datos de que dispone la CGT, Movistar-Telefónica tiene habilitadas 336 tarjetas para instaladores aunque se sospecha que en la práctica da servicio un número superior.

En cuanto a La Plana y resto de comarcas castellonenses, el grueso de los técnicos se encuentra en Teleco. Éstos están llevando a cabo una huelga indefinida desde el pasado 13 de abril, huelga que cuenta con un respaldo del 80-90% de la plantilla.

De esta forma, ayer se reunieron en asamblea los trabajadores de Teleco Castellón y decidieron “por mayoría absoluta mayoría continuar con la huelga indefinida rechazando el acuerdo que han pactado los sindicatos mayoritarios con la patronal y manteniendo la exigencia de que los únicos interlocutores válidos para la negociación es la asamblea de trabajadores de la plantilla de técnicos instaladores de Teleco”.

Gabinete de Prensa CGT-PV

23 de abril 2015


Comparteix