×

CGT-La Safor denuncia l’explotació laboral a la Platja de Gandia

CGT-La Safor denuncia l’explotació laboral a la Platja de Gandia

La Platja de Gandia: riquesa per a uns, misèria per altres.

La Platja de Gandia se’ns ha venut sempre com un motor de riquesa i prosperitat. Però aquesta afirmació és una fal·làcia més dels nostres governants. El turisme a la Platja de Gandia crea riquesa, si, però només per a uns pocs. Per a la gran majoria crea explotació, precarietat i misèria. Els restaurants, bars, xiringuitos, locals comercials, etc. s’estan enriquint a costa del patiment de les persones que treballen a la Platja de Gandia. I això ho coneguem de primera mà. Cada dia són més nombroses les denúncies i queixes que rebem al Sindicat per continus abusos patits per les treballadores a l’estiu: salaris de fam, jornades laborals de 12 i 14 hores sense dies festius, abusos i humiliacions per part de l’empresariat gandià… Així és la Platja de Gandia: mentre uns pocs és fan d’or a l’estiu, els altres no veuen pràcticament el sol ni oloren la mar, amb jornades excessives, salaris escassos i un tracte vexatori.

Per això, una treballadora, a través del servei jurídic de CGT-LA SAFOR ha iniciat accions legals contra un conegut restaurant de la Platja de Gandia. Aquesta treballadora ha estat acomiadada durant la baixa per depressió causada pel tracte vexatori que rebia a la seua feina per part de l’empresa i els seus caps, havent d’acudir a urgències del Centre de Salut amb una forta crisi d’ansietat el passat 17 de juliol. A sobre, no se li vol pagar la indemnització que legalment li correspon. Aquesta treballadora denúncia haver rebut, per part dels seus caps, insults, humiliacions i diversos abusos i vexacions, no sols contra ella, sinó contra totes les seues companyes. A més, denuncia que moltes de les seues companyes i excompanyes van haver de demanar la baixa per depressió o deixar la feina al no poder suportar més aquest tracte. Per això, la CGT-La Safor, en defensa d’aquesta treballadora i companya, iniciarà procediments legals i sindicals, si no se li paga el que se li deu, fruit del seu treball que ha enriquit als seus caps, i si l’empresa no canvia radicalment les seus pràctiques laborals.

Sabem que aquest no és l’únic cas i que la precarietat i l’explotació laboral estan generalitzades a la Platja de Gandia, especialment al sector de l’hostaleria. Per això, des de CGT-La Safor continuarem denunciant aquesta situació, treballant per la defensa de totes les persones treballadores que pateixen l’explotació i la precarietat i lluitant pel repartiment del treball i la riquesa i per un model turístic sostenible i respectuós amb les treballadores i el medi ambient.

CGT-La Safor

Comparteix