CGT València celebra les seues XXIV Jornades llibertàries en l’Octubre CCC
El dilluns 12 arriba una nova edició de les Jornades Llibertàries de la Confederació General del Treball (CGT) de València que tornen a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània per a celebrar la seua vint-i-quatrena edició al llarg de la setmana reflexionant sobre alternatives anarquistes enfront del col·lapse del capitalisme.
Un any més CGT València organitza una nova edició de les Jornades Llibertàries, que sota el lema “Ara és el moment. Alternatives anarquistes enfront del col·lapse del capitalisme” començaran el dilluns 12 de desembre en l’Octubre CCC amb una assemblea de delegats i afiliats de l’organització anarcosindicalista en la qual reflexionaran sobre els Plans d’Igualtat i la bretxa salarial “per la qual a final d’any a les dones se’ls deurà quasi 3.500 euros de salari i quasi 4.400 euros de pensió en comparació amb els homes” tal com ha analitzat Lucía Vicent Valverde, professora d’economia de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), en el seté número de ‘La Brecha’, publicació econòmica i sociolaboral de CGT.
Les Jornades Llibertàries, que es desenvolupen de manera ininterrompuda al llarg dels últims 24 anys, constaran de diferents xarrades vespertines que podran seguir-se de manera presencial o a través de streaming a través del canal de CGT del País Valencià i Múrcia en la plataforma YouTube. La primera de les conferències tractarà sobre la crisi climàtica i energètica i serà a càrrec de Luis González Reyes, doctor en Ciències Químiques i membre d’Ecologistes en Acció, soci de la cooperativa Garúa, responsable d’educació ecosocial en FUHEM i autor o coautor de diversos llibres entre els quals destaca “En l’espiral de l’energia”.
Durant la setmana es tractaran diferents temàtiques i alternatives a les conseqüències del col·lapse del capitalisme amb convidats com Carlos Taibo, escriptor, editor i professor de Ciència Política en la Universitat Autònoma de Madrid, autor d’un gran nombre d’obres en les quals tracta diversos temes com la geopolítica, Rússia i Unió Soviètica, Catalunya, el 15M, moviment llibertari, decreixement i sobre el col·lapse, qui des de posicions anarquistes reflexionarà sobre com fer front a l’ecofeixisme. Al programa de CGT en Acció que s’emetrà en directe des del mateix centre Octubre debatran sobre repressió sindical i la resposta que des de l’anarcosindicalisme han de donar. A més també dedicaran la vesprada del dijous a parlar sobre mitjans de comunicació amb Aniceto Arias, membre de Ràdio Klara, i Lucas Marco, periodista redactor de l’edició valenciana d’eldiario.es. El divendres tancaran presentant les últimes novel·les gràfiques de Rubén Uceda i l’actuació en directe de Josolana, “El guerrer de la paraula” (Juanito Piquete).
En els 24 anys d’aquestes jornades culturals s’ha reflexionat des d’una perspectiva llibertària sobre diferents temàtiques, lluites, propostes i moviments que han aparegut en l’últim quart de segle; des de l’antiglobalització a la defensa del clima, passant per l’okupació, l’antimilitarisme, la renovació pedagògica, la lluita contra el racisme i la xenofòbia, el feminisme, la precarietat, el decreixement i molts altres processos d’organització i mobilització autogestionària.
CGT València celebra sus XXIV Jornadas libertarias en el Octubre CCC
El lunes 12 llega una nueva edición de las Jornadas Libertarias de la Confederación General del Trabajo (CGT) de València que vuelven al Octubre Centre de Cultura Contemporània para celebrar su vigésimo cuarta edición a lo largo de la semana reflexionando sobre alternativas anarquistas frente al colapso del capitalismo.
Un año más CGT València organiza una nueva edición de las Jornadas Libertarias, que bajo el lema “Ahora es el momento. Alternativas anarquistas frente al colapso del capitalismo” comenzarán el lunes 12 de diciembre en el Octubre CCC con una asamblea de delegados y afiliados de la organización anarcosindicalista en la que reflexionarán sobre los Planes de Igualdad y la brecha salarial “por la que a final de año a las mujeres se les deberá casi 3.500 euros de salario y casi 4.400 euros de pensión en comparación con los hombres” tal como ha analizado Lucía Vicent Valverde, profesora de economía de la Universidad Complutense de Madrid (UCM), en el séptimo número de ‘La Brecha’, publicación económica y sociolaboral de CGT.
Las Jornadas Libertarias, que vienen desarrollándose de forma ininterrumpida a lo largo de los últimos 24 años, constarán de diferentes charlas vespertinas que podrán seguirse de forma presencial o a través de streaming a través del canal de CGT del País Valenciano y Murcia en la plataforma YouTube. La primera de las conferencias tratará sobre la crisis climática y energética ycorrerá a cargo de Luis González Reyes, doctor en Ciencias Químicas y miembro de Ecologistas en Acción, socio de la cooperativa Garúa, responsable de educación ecosocial en FUHEM y autor o coautor de varios libros entre los cuales destaca “En la espiral de la energía”.
Durante la semana se tratarán diferentes temáticas y alternativas a las consecuencias del colapso del capitalismo con invitados como Carlos Taibo, escritor, editor y profesor de Ciencia Política en la Universidad Autónoma de Madrid, autor de un gran número de obras en las cuales trata varios temas como la geopolítica, Rusia y Unión Soviética, Cataluña, el 15M, movimiento libertario, decrecimiento y sobre el colapso, quien desde posiciones anarquistas reflexionará sobre cómo hacer frente al ecofascismo. En el programa de CGT en Acción que se emitirá en directo desde el mismo centro Octubre debatirán sobre represión sindical y la respuesta que desde el anarcosindicalismo deben dar. Además también dedicarán la tarde del jueves a hablar sobre medios de comunicación con Aniceto Arias, miembro de Ràdio Klara, y Lucas Marco, periodista redactor de la edición valenciana de eldiario.es. El viernes cerrarán presentando las últimas novelas gráficas de Rubén Uceda y la actuación en directo de Josolana, “El guerrero de la palabra” (Juanito Piquete).
En los 24 años de estas jornadas culturales se ha reflexionado desde una perspectiva libertaria sobre diferentes temáticas, luchas, propuestas y movimientos que han aparecido en el último cuarto de siglo; desde la antiglobalización a la defensa del clima, pasando por la okupación, el antimilitarismo, la renovación pedagógica, la lucha contra el racismo y la xenofobia, el feminismo, la precariedad, el decrecimiento y muchos otros procesos de organización y movilización autogestionaria.
Publicar comentario